Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів має найменші втрати тепла в Україні завдяки модернізації ТЕЦ

ЛМКП "Львівтеплоенерго" запевняє, що до опалювального сезону 2017-2018 готове на 100%. Адже на львівській ТЕЦ-1 відремонтували водогрійний котел №3, автоматизували паровий котел №6. А також виконали капітальний ремонт турбогенераторів №3,4,6.

Фото: Олена Ляхович

Директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж розповів скільки коштувала модернізація обладнання на ТЕЦ-1:  «Цьогоріч було автоматизовано процес горіння парового котла №6 згідно із затвердженою інвестиційною програмою для ТЕЦ–1 на суму 3 млн 36о тис. грн.

Також проведено капітальний ремонт водогрійного котла №3 із заміною поверхонь нагріву, колекторів двохсвітніх екранів, обмурівки та ізоляції пальників на суму 850 тис. грн. Цей котел буде задіяний у тому випадку, коли у Львові будуть суттєві морози.

Завершуємо ремонті роботі парового котла №6, які у загальному обійшлись у  1,2 млн грн. Понад 3 млн грн витратили на ремонт трьох турбогенераторів – №3,4,6».

Фото: Олена Ляхович

Андрій Садовий додав, що за останні роки міська рада  вклали значну суму коштів у модернізацію котлів, більшість з яких – автоматизовані. Тому Львів має найменші втрати тепла по всій Україні.

«Коли ми раніше приїжджали на ТЕЦ-1, тут дуже важко було говорити біля тих котлів, бо стояв дуже великий шум. За останні роки ми значно вклали кошти в модернізацію котлів. Котли в більшості автоматизовані, далі будемо рухатись у тому ж напрямку. Львів має один з кращих показників, якщо говорити про втрати. В осінньо-зимовий період втрати 10% - це найменші втрати в Україні. Це заслуга того, що ми системно, планомірно модернізуємо системи теплопостачання міста Львова.

Є ТЕЦ-1, є ТЕЦ-2, є наші котельні. Це потужна система. З ТЕЦ-1 ми подаємо тепло для Сихівського, частково для Личаківського, для Франківського районів. Шевченківський район тепло отримує від ТЕЦ-2. Залізничний район отримує з котелень, які розташовані у Залізничному районі. Ця система зараз якісно працює, маючи мінімальні втрати, що важливо для бюджету і комфорту мешканців».

Фото: Олена Ляхович

Нагадаємо, що сьогодні, 10 жовтня, мер Львова Андрій Садовий запевнив, що до кінця дня «Львівтеплоенерго» подасть тепло до кожного будинку.

Опалювальний сезон розпочато: 10 жовтня кожен львів'янин отримає тепло, - Садовий

Фото: Олена Ляхович

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ