Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львів отримав бюджет

Сьогодні, 6 лютого, депутати Львівської міської ради проголосувала за прийняття бюджету міста на 2014 рік. Загальний обсяг доходів міського бюджету Львова на 2014 рік становить 2 911 894,7 тис. грн. Видатки бюджету - 3 055 340,5 тис. грн.

Обсяг доходів загального фонду міського бюджету становить 2 млрд 528млн 909 тис. грн., спеціального фонду міського бюджету– 382 млн 984,8 тис. грн., у тому числі бюджету розвитку – 275 млн 245 тис. грн.

Загальний обсяг видатків міського бюджету на 2014 рік становить 2 млрд 983 млн 784 тис. грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету в сумі 2 млрд 523 тис 931 тис. грн. та видатків спеціального фонду бюджету в сумі 459 млн 853,5 тис. грн., з них бюджету розвитку – 352 млн 123,7 тис. грн..

Як зазначив директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, бюджет збалансований та погоджений депутатськими комісіями та профільними управліннями.

Також бюджетна комісія міськради вилучила пункт про відновлення премій міському голові та його заступникам, адже мер Львова досі не подав на розгляд міськради нової структури.

Окрім того депутати проголосували за зменшення видатків на благоустрій на 2,8 млн грн. та на апарат управління на 2,5 млн грн.

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, за пропозицією голови бюджетної комісії Яромира Самагальського було перерозподілено частину видатків – забрано з благоустрою і скеровано на ремонт дахів та тротуарів. Друге зауваження – це зняття з апарату управління 2,5 млн грн. і скерування їх у резервний фонд. Це при тому, коли оклади працівників міської ради сьогодні на рівні мінімальної зарплати і її ріст на цей рік держава визначила приблизно на 8,1%. Відповідно, на ці відсотки проти минулого року зростуть видатки на органи управління.

Особливостями цьогорічного бюджету є збільшення заробітної плати працівникам першого тарифного розряду на 5,9% і зростання мінімальної заробітної плати на 8,1%. Другий параметр – зниження цін на тепло для бюджетних установ.

Яромир Самагальський зауважив, що бюджет країни, який проголосували у ВРУ, ставить перед містом багато запитань: «Якщо ситуація в країні і надалі буде такою, як є сьогодні – цей бюджет виконаний не буде».

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ