Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів прийматиме ювілейний Колоквіум європейських парафій (CEP)

Львів 2019 року стане містом проведення ювілейного, 30, Колоквіуму європейських парафій (CEP). Таке рішення оргкомітет CEP прийняв 14 липня на зустрічі у Барселоні, яка 9-14 липня зібрала понад 150 учасників – мирян, теологів, експертів та священиків з Європи.

Українська  делегація,  яка складається з членів мирянських організацій УГКЦ, («Обнова», «Фонд св. Володимира» ), активної парафіяльної молоді та духовенства запропонувала кілька тем для дискусії на майбутньому Колоквіуму у Львові:

- Християни в дії. XXI ст.

- Об’єднані вірою: відповідальність за цінності.

- Християни і господарство.

Остаточне затвердження однієї з цих тем відбудеться 2 жовтня у Будапешті, де збереться новий оргкомітет CEP для вирішення організаційних питань. Оргкомітет СЕР очолив новообраний президент ­цієї організації – священик РКЦ з Мальти Антоній Кассар.

О. д-р Михайло Димид та голова оргкомітету Колоквіуму європейських парафій (CEP) у Львові  Уляна Щурко представили у формі проморолика інформацію про Україну та місце проведення цього заходу ­ – Львів, наголосивши на тому, що Україні є що показати і чим поділитися з європейським партнерам як в релігійному, так і культурному плані.

«Запрошуємо вас приїхати і отримати новий досвід, побачити іншу Європу. Як казав св. Іван Павло II : «Європа є більшою, ніж Євросоюз, вона виходить за його межі. Україна ж є лабораторією екуменізму». Я запрошу. Вас побачити місто Львів, де 80% населення є греко-католиками, побачити країну, де співіснують не тільки Католицька Церква західного обряду, а й католики східної традиції, Православні Церкви. Я запрошую усіх вас побачити країну, яка відома в Європі іменами Андрія Шевченка та братів Кличків, яка 2012 року приймала футбольний чемпіонат «Євро-2012», побачити Львів, який вже у жовтні прийматиме у себе учасників відомої організації «Paх Romana», а через два роки чекає на вас, учасників CEP. Україна сьогодні у війні, але ця війна не торкнулася західної України, тому Львів відкритий до зустрічі з вами», - такі  слова промовив до СЕР-івців о.д-р Михайло Димид.

Голова оргкомітету Колоквіуму європейських парафій (CEP) у Львові  Уляна Щурко звернулася окремо до молоді СЕР: «Запрошую молодь приїхати до Львова у 2019 році на зустріч CEP. Це буде щось нове,  що  влиє «нову кров» в організацію, яка вже через два роки зустрінеться на свою ювілейну, 30, зустріч».

Як правило, робота Колоквіуму полягає не лише у представленні доповідей на задану тематику та дискусій, як це все втілити у життя, а також ознайомлення учасників конгресу з культурою та визначними місцями міста його проведення.  Отож, український оргкомітет СЕР має два роки на організацію цього непересічного релігійно-суспільного заходу у західній столиці України.

Як повідомлялося, Конференції СЕР проводяться кожних два роки у різних містах Європи. Участь у ньому беруть відомі теологи, соціологи, експерти, представники духовенства та вірні католицьких та греко-католицьких парафій Європи. Щоразу на таких зустрічах представлена нова тема обговорення, приймаються нові рішення, однак мета у них одна – зробити життя Церкви та вірних у ній діяльним,  обмінюватися культурним та пастирським досвідом та поширювати нові досягнення сучасного парафіяльного життя.

РІСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ