Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів спроможний виділяти безкоштовно землю під соціальне житло - Юрій Михальчишин

Львів має можливість виділяти земельні ділянки і в співфінансуванні із будівельним бізнесом та залученням коштів з даржавного бджету будувати житло для багатодітних сімей. Про це на зустрічі із багатодітними та малозабезпеченими сім'ями розповів офіцер полку "Азов" Юрій Михальчишин.

На думку Юрія Михальчишина, проблематика багатодітних сімей є предметом невпинних спекуляцій тих, хто прагне виставити себе захисником цієї категорії громадян. А на практиці, зокрема у Львові, є серйозні проблеми, оскільки Львівська міська рада і міський голова за останні роки продемонстрували небажання допомогти багатодітним львів'янам шляхом запровадження програми будівництва соціального житла. Він наполягає на тому, що місцева влада має вести перемовини із бізнесом щодо створення у Львові соціального житла на вигідних для обох сторін умовах.

"Поспілкувавшись із багатодітними мешканцями Сихова, ми дійшли висновку, що це один з головних пріоритетів у нашій майбутній роботі. Місто спроможне виділяти безкоштовно земельні ділянки і на засадах співфінансування із будівельним бізнесом, і за підтримки цільових програм державного бюджету таке житло мало би з'являтися у Львові", - розповів Юрій Михальчишин.

За його словами, соціальне житло розвантажить перенаселені малогабаритні квартири. А люди, які ризикуючи своїм добробутом, покращують демографічну ситуацію в країні, зможуть отримати належні умови для життя. Для цього є всі умови у Львові, але немає бажання поки що чинного міського голови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ