Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів стане першим у реалізації програми будівництва хоспісів

Міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко заявив, що реалізація державної програми
будівництва соціальних ліжок розпочнеться зі Львова. Про це він заявив сьогодні, 19 січня, під час прес-конференції у львівському обласному онкоцентрі.
«Зараз розробляється програма соціальної реабілітації хворих, і ми спільно з обласними державними адміністраціями підписали угоду про те, що можуть робити у цьому напрямку Міністерство охорони здоров’я чи центральна влада і ОДА щодо створення хоспісів. Сьогодні мова йде про державну програму будівництва соціальних ліжок. Щодо Львова, то тут вже є відповідні домовленості, тому пілотний проект будівництва хоспісів буде саме у Львові. На першому етапі ми спільно з ОДА створимо необхідний пакет обладнання для ФАПів та амбулаторій, потім — для центральних та районних лікарень, а також надання високоспеціалізованої медичної допомоги і таким чином закриємо ті гострі моменти, які на сьогодні існують у медицині», — зазначив Юрій Поляченко.
Як зазначив голова ЛОДА Петро Олійник, у Львівській області за роки незалежності було створено 14 амбулаторій, за минулий рік — 22, цього року планується — 170. «У нас є на це акумульовані кошти. Тепер ще й справа за сільськими головами, які мають дивитися на землі як на своє надбання. На одну таку амбулаторію необхідно 100 тис. грн», — зауважив Петро Олійник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ