Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львів відвідали трансплантологи з Бельгії

Фахівці з Університетської клініки Saint-Luc, що є найбільшим медичним закладом у Брюсселі, почали передавати досвід українським колегам у Львові.
Фото: ЛМР

Із чотириденним візитом до лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання завітав керівник напрямку дитячої трансплантації печінки клініки Saint-Luc – Реймунд Редінг. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.

«За свою багаторічну практику Реймунд Редінг виконав сотні трансплантацій. А фахівці його відділення вже допомогли кільком країнам налагодити роботу системи дитячої трансплантації – на найвищому рівні. За час візиту до Львова лікар встиг ознайомитися з нашою дитячою лікарнею та оглянути більше 10 пацієнтів. Серед них – дітки із такими важкими захворюваннями як біліарна атрезія та портальна гіпертензія, які призводять до необхідності трансплантації печінки. Трансплантолог дав поради щодо їхнього подальшого лікування», – розповіли у Першому медоб’єднанні Львова.

Наступним етапом співпраці стане стажування спеціалістів лікарні святого Миколая у бельгійській клініці Saint-Luc. Його мають пройти всі, хто увійде до команди дитячої трансплантації печінки: від хірургів та анестезіологів до медичних сестер. Їх навчатимуть працювати злагоджено та за найсучаснішими європейськими протоколами.  

Таке навчання стало можливим завдяки грантовій програмі від Міжнародної організації педіатричної трансплантології – International Pediatric Transplant Association. Її місія – розвиток медицини та науки в усьому світі задля покращення здоров’я всіх дітей, які потребують трансплантації органів. А від початку повномасштабного вторгнення ця організація декларує, що прагне в цей час підтримати українську трансплантологічну спільноту.

«Сформувати українську команду дитячої трансплантації печінки європейського зразка – саме з такою метою лікарня святого Миколая Першого медоб’єднання Львова розпочала багаторічну співпрацю з Університетською клінікою Saint-Luc», – наголосили у Першому медоб’єднанні Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ