Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів вшанував пам'ять Героїв Крут

Сьогодні, 29 січня, з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут на Личаківському кладовищі відбулося урочисте покладання квітів до могили учасника бою Ігоря Лоського, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 29 січня, представники міської та обласної влади, депутати, студенти, військові, діячі церкви та громада Львова зібралися, щоб вшанувати пам'ять Героїв Крут. На Личаківському кладовищі відбулося покладання квітів під супровід оркестру Академії сухопутних військ та спільна поминальна молитва за полеглих у бою, яку очолив капелан Центру Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

«У Львові похований один з учасників бою під Крутами, Ігор Лоський, і щороку ми приходимо до нього на могилу. Останніми роками цей день є дуже добрим тестом, який показує, хто в Україні вшановує Героїв Крут, а хто буде святкувати 23 лютого. 28 січня була створена армія і буквально на наступний день був цей бій. Знищені були українські студенти. Тому з іншого боку - це подвиг студентський. Ми до сьогодні маємо в Україні різні бачення, різні читання, і дуже важливо справді в цей день бути тут, на цьому місці. Дуже важливо сьогодні говорити молоді про цю подію, щоби через місяць, люди задумались, чи святкувати 23 лютого», – говорить Василь Косів, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань.

Також відбулося покладання квітів до могили Ірини Калинець. Саме з ініціативи відомої активістки військовий ліцей у Львові носить ім’я Героїв Крут.

«Ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять учасника бою під Крутами Ігоря Лоського. Тут присутні ліцеїсти навчального закладу, який носить ім’я Героїв Крут. Тут також є випускники ліцею імені Героїв Крут, які продовжують навчання у вищих закладах Міністерства оборони. І ви повинні знати, що багато зусиль для того, щоб увіковічити наших героїв-крутівців, доклала покійна Ірина Калинець. Вона, будучи депутатом Верховної Ради першого скликання, домоглася того, щоб в Україні, у Львові був відкритий перший військовий ліцей, якому було присвоєно ім’я Героїв Крут», – зауважує Роман Саляк, начальник Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

Зазначимо, сьогодні о 18:00 год відбудеться свічкова хода ліцеїстів, представників молодіжних організацій та громадськості з нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут від площі від Оперного театру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ