Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів виплатить близько 2,5 млн ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які мешкають у Львівській міській територіальній громаді, отримають від міста одноразову матеріальну допомогу. Загалом виплату отримають 1405 осіб на загальну суму 2 497 400 грн.

Так, одноразову виплату з бюджету Львівської МТГ отримають:

– ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС 1-ї категорії (особи з інвалідністю 1-ї групи): 33 мешканці громади одержать по 5000 грн;

– ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС 1-ї категорії (особи з інвалідністю 2-ї та 3-ї груп): 556 мешканців громади одержать по 1700 грн;

– ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС 2-ї категорії: 685 мешканців громади одержать по 1700 грн;

– ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС 3-ї категорії: 131 мешканець одержить по 1700 грн.

Кошти ліквідаторам цієї техногенної катастрофи виділили у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської МТГ до Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, до 36-ї річниці Чорнобильської катастрофи (26 квітня) громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, 1-ї, 2-ї та 3-ї категорій, які віднесені до евакуйованих, переселених осіб; діти з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС; дружини/чоловіки померлих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – мешканці Львівської МТГ, також отримали у квітні 2022 року матеріальну допомогу. Цю одноразову грошову виплату одержали 1144 мешканці нашої громади на загальну суму у 1962600 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ