Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів знову буде без гарячої води: завтра стартують гідравлічні випробування тепломереж

У Львові 23 травня розпочинають щорічні гідравлічні випробування теплових мереж. На час проведення гідравліки та ліквідації виявлених пошкоджень теплопостачальні підприємства призупинять подачу гарячої води своїм споживачам. Як тільки комунальники усунуть усі виявлені дефекти, централізоване гаряче водопостачання у місті відновлять. Як наголошують в департаменті житлового господарства та інфраструктури, гідравлічні випробування і ліквідація виявлених пошкоджень – запорука стабільного і безаварійного опалювального сезону, інформує пресслужба ЛМР.

«Гідравлічні випробування необхідні, аби якісно підготувати мережі, котельні, ТЕЦ до нового опалювального сезону. Зокрема, у цей час  зупиняють ТЕЦ-1 для профілактики та ремонту обладнання. 

Гідравліка дає можливість побачити технічний стан теплових мереж, зокрема, де є пориви та дефекти, і, відповідно, є змога їх усунути. Слід наголосити, що сама перевірка теплових мереж триває кілька днів, а далі  - ліквідовують виявлені пориви. Тобто час, який відводимо на гідравліку, – це і випробування мереж, і ліквідація поривів.

Саме завдяки проведенню гідравлічних випробувань, у Львова в останні роки немає труднощів з початком опалювального сезону - тепло до осель мешканців подають практично одномоментно. А сам опалювальний сезон проходить  практично без поривів на теплових мережах, які в зимовий час неможливо усунути без зупинки подачі опалення до житлових будинків та об’єктів соціальної інфраструктури», – пояснили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР .

Про терміни відновлення подачі гарячої води буде повідомлено додатково. 

Довідка

Гідравлічні випробовування проводять щорічно після закінчення опалювального сезону, згідно з Правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж, затвердженими наказом Міністерства палива та енергетики України №71 від 14.02.2007р, та пунктом VI Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України №620/378 від 10.12.2008.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ