Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львів звернеться до уряду щодо надання «ковідних» пакетів для ще кількох лікарень

Сьогодні, 13 вересня, відбулось засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС. Одне з рішень стосувалось розгортання палат, які прийматимуть хворих з коронавірусом, в низці закладів охорони здоров’я міста.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Щойно завершилось засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням міського голови. Ми розглянули ситуацію, яка сьогодні є з Covid-19 у нашому місті та в області загалом. Можемо констатувати, що станом на сьогодні динаміка, яка є щодо поширення коронавірусу, є дуже близькою до динаміки, яка була в березні та квітні, тобто дуже високих темпів. Якщо порівнювати два тижні тому, то динаміка є 70% загалом по області. Триває дуже велике поступове нарощення кількості хворих.

Станом на сьогодні у Львові є один міський заклад, який приймає хворих на Covid-19 та має прописані пакети – лікарня швидкої медичної допомоги. Станом на сьогодні там є 201 хворий. Статистика сьогодні показує те, що вакцинація є дієвим засобом захисту, адже з 201 людини лише двоє мають вакцинацію і, хочу звернути увагу, що вони могли вакцинуватись другою дозою тоді, коли вже могли бути інфіковані», - зазначив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Відтак, місто звернеться до уряду, аби відкрити інші міські лікарні для прийому хворих на Covid-19.

«Сьогодні комісією з питань ТЕБ і НС було прийнято рішення щодо звернення до Міністерства охорони здоров’я та до обласного департаменту з тим, щоб відкривати додаткові медичні заклади для хворих на Covid-19, зокрема тих, які були під час третьої хвилі, упродовж березня-травня цього року. Це займе певний час, тому важливо, щоб ці заклади вже були готові. Зокрема, йдеться про дитячу лікарню на вул. Орлика, лікарні №8, 5, 1 і, звичайно, пологовий», - додав Андрій Москаленко.

Також в управлінні охорони здоров’я наголошують на важливості вакцинації.

«Я би хотіла ще раз закликати містян приходити в пункти вакцинації і якнайшвидше проводити вакцинацію собі і рідним. На сьогодні це єдиний дієвий захист, і стан у лікарнях швидкої допомоги це підтверджує, адже майже всі нові захворілі є невакцинованими. Також ця ситуація спостерігається і по інших медичних закладах охорони здоров’я в області. Тому бережіть себе, бережіть своїх рідних і приходьте на вакцинацію», — акцентувала заступниця начальника управління охорони здоров'я Марта Матюшко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ