Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівелектротранс в умовах негоди: безпорадність та "Берлін також стоїть"

У Львові третій день триває негода пов'язана з значними опадами снігу. ЛКП "Львівелектротранс", яке неодноразово називали базовим перевізником у Львові виявилось нездатним забезпечити перевезення містян.

Не зважаючи на повідомлення на сайті Львівської міської рали про те, що в місті на маршрутах працює 115 одиниць електротранспорту (станом на 8.00 год  10 лютого, - ред.) в реальності ситуація виглядає набагато гірше.

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/1

Як повідомляють читачі Гал-інфо, електротранспорт в місті практично не курсує. Люди годинами очікують на трамвайних та тролейбусних зупинках, а якщо пощастить влізти в вагон, то ймовірність доїхати без пригод до потрібного місця практично близька до нуля.

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/3

Заяви керівництва ЛЕТ про затримки транспорту через ДТП не завжди відповідають дійсності. На вулицях неодноразово можна побачити, як водії трамваїв розчищають замерзлі рейси і стрілки. Трамваї масово виходять з ладу, а для їх евакуації з маршрутів знімають справні вагони, що збільшує навантаження на ті що залишилися. Лише за останні дні було декілька обривів на лініях, сходження трамваїв з рейок через їх нерозчищення, тотально не витримує електрика і заклинюють гальма, один трамвай згорів.

"Снігопади, у Львові розпочались фактично в ніч з 7 на 8 лютого. Про це всі служби були попереджені завчасно і мали час підготуватись. Натомість, крім закликів сидіти вдома, практично нічого не зроблено, щоб забезпечити безпечне пересування мешканців.

В мене основний транспорт, яким я користуюсь в місті - трамвай. Але вже третій день я не можу добратись без пригод ні на роботу ні з роботи, по при заяви керівництва ЛЕТ про наявність транспорту на маршрутах, його просто немає, або він стоїть поламаний.

І ця ситуація не лише в Сихівському напрямку, працівники нашої редакції живуть в різних частинах Львова, і я можу впевнено стверджувати, що така сама катастрофічна ситуація на будь якому маршруті електротранспорту", - зокрема зазначає головний редактор Гал-інфо Андрій Маринюк.

Якщо проаналізувати рух тролейбусів, то їх практично немає на маршрутах, і про жодну графічність руху немає мовит, про що можна пересвідчитись на сайті ЛКП "Львівелектротранс".

Дані з сайту Львівелектротрансу.
Дані з сайту Львівелектротрансу.
Дані з сайту Львівелектротрансу.
Дані з сайту Львівелектротрансу.
Дані з сайту Львівелектротрансу.
Дані з сайту Львівелектротрансу.
1/3

Гал-інфо звернулось до керівника ЛКП "Львівелектротранс" Андрія Свища з проханням пояснити ситуацію.

"Насправді ситуація за останні три дні є критична. Підприємство працює в дуже посиленому режимі, практично всі служби працюють в цілодобовому режимі. Поломки транспорту стаються, за останні три дні ми маємо таку статистику, що ми за місяць стільки не ламались, як за ці дні. Це пов'язане зі снігом, з забитими коліями, лише за вчорашній день ми мали 3 сходи вагонів (з рейок, - ред.), два з яких на пл.Соборній. За позавчорашній день ми маємо 4 сходи вагонів і знову ж два на пл.Соборній. У нас постійно працює три одиниці очисної техніки, яка постійно курсує і чистить колії, стрілки. Але збоку півметра справа-зліва є кучугури снігу, їде легковий транспорт і за 15 хвилин їх знову забиває. У нас на обслуговуванні 80 кілометрів  колії на обслуговуванні, 30 з яких криві, ми не встигали фізично їх очистити.

Весь наш транспорт, який ми випускаємо на маршрути ми аналізуємо і корелюємо. Транспорт, який заїжджає з технічних причин в депо, ми одразу замість нього випускаємо інший.

Але також є проблема з заторами. На пл. Івана Франка ми попередні два дні взагалі стояли і не рухались.

Але це треба списувати власне на форс-мажор. Таких ситуацій ми ще тиждень назад не бачили, в русі трамваїв було все нормально. Треба просто перетерпіти.  Це не тільки у нас проблема. В інших регіонах так само.  Німеччина стоїть, в Берліні стоять трамваї. Ніхто не очікував таких опадів. Коли за три дні ми отримали півторамісячну норму. Загалом ситуація під контролем", - зокрема повідомив Андрій Свищо.

Але варто додати, що проблеми з електротранспортом у Львові виникають не лише під час опадів снігу зимою. Звичайний дощ зазвичай також стає форс-мажором для громадського транспорту у Львові.

Додамо, як щойно повідомила пресслужба ЛКП "Львівелектротранс", у зв’язку з аварійною ситуацією, витік води на вулиці Франка, 21, рух трамвайних маршрутів №3 та №8 тимчасово закорочено, а рух трамвайного маршруту №9 через вулицю Городоцьку.  Роботи триватимуть орієнтовно до 20.00 10 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ