Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина долучиться до Всесвітнього дня прибирання

19 вересня о 10:00 год Україна, разом із мільйонами активних громадян зі 180 країн світу, вийде на Всесвітній день прибирання ʺWorld Cleanup Dayʺ. Про це повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА.

У акції візьмуть участь люди, незалежно від віку та географії. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття. Про це інформують у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.

Цього року акція відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції. У зв'язку з цим Всеукраїнський молодіжний рух ʺLet’s do it Ukraineʺ пропонує три форми участі:

Індивідуальні прибирання -можна самостійно обирати забруднене місце  і розпочати прибирання із друзями, родиною або колективом. Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого баку. За можливості варто відсортувати зібране і здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Збиратися в групи можна, але кількість учасників має бути обмежена згідно з правилами карантинної зони, в якій знаходяться учасники, а площа достатньо великою для дотримання соціальної дистанції.

Цифрове очищення - видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

Картографування- встановити безкоштовний мобільний додаток ʺTrashOutʺ та відмічати забруднені і очищенні території.

ʺЗавдяки глобальній співпраці ми будемо розвивати колективне усвідомлення, впливовий міжгалузевий сектор і багатонаціональне співробітництво. Разом ми можемо досягти здійснення необхідних позитивних еко-змін в суспільстві. Тільки разом, завдяки позитивній співпраці, ми виконаємо нашу місію для людей і планетиʺ – зазначають організатори Акції.

У Всесвітньому дні прибирання візьмуть участь громадяни України, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, зірки та лідери громадської думки.

У 2015 році до акції долучилося понад 500 000 учасників у 24 областях на 2832 локаціях. У 2017 році ГО ʺLet’s do it Ukraineʺ об’єднали понад мільйон учасників та 4760 локацій по всій території країни.

Організатор акції – Всеукраїнський молодіжний рух ʺLet’s do it Ukraineʺ спільно з міжнародним рухом ʺLet’s Do It Worldʺ за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного комітету телебачення та радіомовлення, Міжнародного молодіжного руху School Recycling World, Всеукраїнського молодіжного центру, Національної молодіжної ради України, Інформаційного агентства ʺ112-Українаʺ, експертів чистоти ТОВ ʺЧЕЛА Українаʺ, компанії Opti, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа.

Інформаційна та організаційна підтримка акції на Львівщині здійснюється департаментом внутрішньої та інформаційної політики.

Контактна особа – обласний координатор Всеукраїнського молодіжного руху ʺLet’s do it Ukraineʺ – Політицька Катерина, тел.: +38 (098) 814 75 57, e-mail: [email protected].

Детальніше про Акцію можна дізнатись на сайті та в соціальних мережах фейсбукта інстаграм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ