Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина не входить в Топ-5 областей, де потрібні водії

10 000 грн у середньому платили водіям в Україні. Аналітична служба OLX Робота назвала зарплати водіїв різних категорій.

Фахівцям за кермом найлегше було знайти роботу в столиці - там спостерігався найбільший дефіцит працівників за останнє півріччя. А ось в Чернівецькій області працевлаштуватися було складніше всього.

Середня зарплата водія в Україні за останні півроку склала 10 000 грн. Серед робочих спеціальностей це найпопулярніша професія - стверджують аналітики OLX Робота. За даний період на платформі компанії шукали більше 7 000 співробітників-водіїв.

Найбільш затребувані володарі прав категорії В. На них в цьому півріччі припало 60% всіх вакансій водіїв. На другому місці за популярністю серед роботодавців ті, хто за кермом вантажівок - 27%. З категорією D можна влаштуватися на автобус у 13% випадків.

Найбільше в Україні в останньому півріччі отримували водії вантажних автомобілів і машиністи на виробництві - 13 500 грн в середньому. Дохід таксистів, кур'єрів на авто й інших фахівців з категорією В склав 10 000 грн. Стільки ж отримували водії автобусів.

За кордоном середня зарплата фахівців за кермом за цей же період була майже у 4 рази більше. Українським водіям пропонували 37 000 грн.

Найбільший дефіцит власників прав спостерігався в столиці. 37% пропозицій надходило від київських роботодавців. В останньому півріччі водії також легко могли знайти роботу в Дніпропетровській області - 11% вакансій, Одеській - 9% і Харківській - 6%. А найскладніше було працевлаштуватися фахівцям з Чернівецького регіону.

Топ-5 областей, де потрібні водії:

    1. Київська область - 37%
    2. Дніпропетровська область - 11%
    3. Одеська область - 9%
    4. Харківська область - 6%
    5. Запорізька область - 4%

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ