Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівщина скочується до "червоної зони": карантинні заходи посилять

Сьогодні, 13 жовтня, на засіданні постійної депутатської комісії охорони здоров'я та материнства Львівської обласної ради заслухали інформацію Львівської ОДА щодо санітарно-епідеміологічної ситуації на території області.

Як повідомляє кореспондент Гал-інфо, директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис зазначив, що епідситуація на Львівщині невтішна. В області значно збільшилися показники захворюваності та доволі високий відсоток госпіталізації. 

"Станом на сьогодні ми перевищуємо показник госпіталізації. У нас стрімко заповнюються стаціонарні місця, на сьогоднішній ранок 59,6% заповненість ліжкомережі. Біля 55% це ліжка з киснем.

Якщо спостерігати тенденції останнього тижня, то в понеділок ми побили рекорд з кількості госпіталізованих. Зараз ми перебуваємо в межах 300 госпіталізованих щодня. І за кількістю звернень немає ніяких позитивних зрушень. Відповідно, сьогодні о 16:30 планується засідання комісії ТЕБ та НС де будуть посилюватися карантинні обмеження.

Хочу нагадати, що не є в повноваженнях обласної комісії переводити область на той чи інший рівень безпеки, але певні рішення комісія має право зробити. В першу чергу планується чітко виписати режим роботи ТРЦ, робота продуктових магазинів у них буде здійснюватись в посиленому режимі. Щодо інших об'єктів то їх робота буде можлива лише за наявності сертифікату вакцинації, як працівників, так і відвідувачів.

Закладам освіти будемо рекомендувати з 18 числа перейти на канікули, також мова про перехід на дистанційне навчання.

Планується посилити контроль в громадському транспорті, та заборонити проведення масових заходів.

Наприкінці тижня ми маємо всі шанси потрапити до червоної зони", - повідомив Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ