Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина та Злінський край (Чеська Республіка) підписали угоду про співпрацю

Під час Економічного форуму сьогодні була підписана угода про співпрацю між Львівською областю та Злінським краєм (Чеська Республіка). Угоду підписали голова Львівської ОДА Петро Олійник та гетьман Злінського краю Лукаш Лібер.
За словами Лібера, підписання договору має стати символом майбутньої співпраці Чехії та України, Злінського краю та Львівщини. „Чехія рада бачити Україну в ЄС. Економіка США та Китаю ставить виклик економіці Європейського Союзу, тому постає питання прискорення розвитку регіонів ЄС. Підписання договору має стати символом цього розвитку. Злінський край є меншим за розмірами, аніж Львівська область. Ми займаємо 10-те місце по розвитку економіки з 14 земель Чехії. У нас в краї нижчий рівень середньої заробітної плати, високий рівень безробіття, низький рівень інвестицій в такій галузі, як торгівля, нерухомість, енергетика, промисловість, освіта. Ми маємо лише 2,5% від загальної кількості інвестицій, що надходять у Чехію, тому ми беремо участь у цьому форумі. А угода, яку ми підписуємо зі Львівщиною, має поглибити співпрацю в галузях, які у нас є депресивними”, - зазначив Лібер.
Як зазначив Петро Олійник у коментарі „Гал-іnfо”, підписання угоди зі Злінським краєм є надзвичайно важливим кроком: „Вони є піонерами Східної Європи по запровадженню індустріальних парків, тому їхній досвід є для нас дуже цінним. Підписання угоди зі Злінським краєм – це крок назустріч до розвитку в Західній Україні індустріальних парків. Поки що на теренах Львівської області є лише один діючий індустріальний парк у Самбірському районі за участю ірландських інвестицій. Це завод з виробництва запчастин до легкових автомобілів. Сподіваюсь, що незабаром у нас буде більше таких індустріальних парків”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ