Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська делегація одностайно підтримала Віктора Балогу на посаду голови ради партії – Андрій Парубій

«Львівська делегація одностайно підтримала запропоновану Віктором Ющенком кандидатуру на посаду голови ради партії НСНУ Віктора Балогу», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат Андрій Парубій.
 «Коли ми обговорювали це питання на раді партії у Львові, то вирішили, що підтримаємо ту кандидатуру, яку висуне Віктор Ющенко. Таке рішення було зумовлено тим, що коли ми на з’їзді обирали Раду партії, то зупинились на тому варіанті, який був вигідний старій верхівці партії. Ця верхівка не хотіла змін, тому ми і отримали відповідний результат. Для нас же було важливим, щоб зміни таки відбулися. І ми розуміли, що при політичних розкладах напередодні Ради партії, коли називалось 7 кандидатур на голову Ради, необхідні для нас позитивні зміни можуть відбутись лише за умови втручання у процес обрання голови Віктора Ющенка як почесного голови партії», – додає Андрій Парубій.
 «Коли прийшов Віктор Ющенко і запропонував на голову Ради кандидатуру Віктора Балогу, але лише на два з половиною місяці, щоб у березні скликати новий з‘їзд, на якому було би обрано нового голову партії, ми вирішили, що для нас така пропозиція є прийнятною. І не лише тому, що Балогу запропонував Ющенко, а й тому, що Балога – нейтральна людина, яка не входить у коло традиційних опікунів «Нашої України». До того ж Балога завжди має власну думку і спроможний провести об‘єднавчі процеси НСНУ з іншими політичними силами, чого хоче Ющенко і більшість членів нашої партії», – зазначає Андрій Парубій.
 «Ми були дуже здивовані, який опір Ющенкові дало те середовище, яке він називає своїми друзями. Третьяков і Порошенко не раз піднімалися і в брутальній формі закликали делегатів не голосувати за кандидатуру Балоги. Вони мали своє широке представництво в Раді партії,  і фактично їхні дії показали, наскільки глибока криза існує в НСНУ. Тим паче, що вони протидіяли почесному голові партії», – додає Андрій Парубій.
За його словами, Львівська делегація підтримала Ющенка і в кадровому питанні, і в програмному.
 Нагадаємо, що вчора було обрано голову ради партії НСНУ Віктора Балогу. За відповідне рішення проголосували 112 членів ради за необхідних 108. Заступником Балоги обрано Юрія Єханурова, ще одним заступником і головою виконкому – екс-голову ради партії Романа Безсмертного.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ