Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська міська рада взялась за транспортний хаос: шукають винних

Голова Комісія інженерного господарства, транспорту і зв’язку Львівської міської ради Іван Гринда повідомив Гал-інфо, що сьогодні, 10 січня, на погоджувальній раді, яка відбулася напередодні сесійного засідання Львівської міської ради (котре вже розпочалося), він, як голова комісії,виступив з ініціативою заслухати звіт начальника міського управління транспорту. Однакця пропозиція не мали підтримки. Відтак, питання про транспортний хаос у місті, який спричинила запроваджена з 1 січня нова схема руху маршруток, не потрапило до порядку денного.

За словами депутат Івана Гринди, через те, що перевізників відтіснили на бокові вулиці, вони 1 січня просто влаштували бойкот. При цьому, за його словами, слід мати на увазі, що транспортну реформу у Львові готували протягом семи місяців, були залучені фахівці французької компанії, а також багато радників і спеціалістів, однак реформа 1 січня «луснула як мильна бульбашка».

Депутат також нагадав, що 11 листопада депутати проголосували за ухвалу, щоб не проводити тендер (серед перевізників на нові реформовані маршрути), адже вже тоді було зрозуміло, що така транспортна реформа призведе до хаосу і обурення львів’ян.

Міський голова Львова Андрій Садовий заветував це рішення, далі депутати подолали вето, але тендер відбувся. За словами Івана Гринди, Андрій Садовий просто проігнорував ухвалу міської ради. «Ми ж розуміємо, чим це для нього може обернутися», - заявив депутат.

За його словами, що «французька транспортна схема» запрацювала б за умови, коли б парк комунального транспорту у Львові становив би 100 автобусів, а не 33, як є тепер, коли б було 90 тролейбусів,а не 65, а також слід було б збільшити парк трамваїв.

Додамо, що під час обговорення порідку денного сьогоднішньої, 10 січня, сесії Львівської міської ради Андрій Садовий таки вніс на розгляд питання про звіт начальника управління транспорту. І у цей час депутати заслуховують цей звіт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ