Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська міськрада засудила розгін блокади: вимагає покарати винних

Депутати Львівської міської ради сьогодні, 14 березня, під час позачергової сесії ухвалили звернення з приводу розгону блокади ОРДЛО. Як повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали,за звернення проголосували 54 депутати.

Текст звернення:

"Ми, депутати Львівської міської ради, із обуренням сприйняли новину про силовий розгін Торецького редуту блокади торгівлі з окупованими територіями. Більше того, це діяння йшло у парі з незаконним затриманням та ще й побиттям сорока шести людей.

Силові методи не виправдовує ні «турбота» про безробітних мешканців окупованого Донбасу, ні начебто необхідність зняття блокади для запровадження точкових санкцій проти Росії з боку ЄС. Українська влада мала б активніше просувати на міжнародній арені вимогу санкцій через загострення ситуації в Авдіївці, а не спрямовувати свої зусилля на боротьбу з активістами.

Тому ми, депутати Львівської міської ради, вимагаємо:

Невідкладно назвати тих, хто віддав злочинний наказ та публічно покарати винних;

Негайно припинити застосування сили щодо учасників акції блокади торгівлі з окупантами;

 З метою законодавчого врегулювання питання ухвалити Закон про визнання територій підконтрольних «ЛНР» і «ДНР» окупованими Російською Федерацією з усіма міжнародно-правовими наслідками;

Прийняти Постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки всіх аспектів поставки товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані території;

Заборонити торгівлю товарами російського виробництва в Україні;

Взяти під контроль держави Україна стратегічні об’єкти, які перебувають в руках російського капіталу, націоналізувати стратегічні підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни та регіонів і контролюються російським капіталом".

За звернення проголосували 54 депутати. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ