Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська міська рада звернулася до Президента, Верховної Ради та Генпрокурора з проханням об’єктивного розгляду кримінальної справи щодо Петра Коваля, Юрія Вавринюка та Юрія Зірченка

18 травня Львівська міська рада звернулася до Президента,  Верховної Ради України,  Генерального прокурора Олександра Медведька,  Комітету  по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю при Президентові України, прокурора Львівської області Євгена Блажівського, голови Апеляційного суду Львівської області Валентина Государського з  проханням вжити всіх можливих, передбачених Конституцією та законами України заходів, з метою об'єктивного, повного, всебічного розгляду справи щодо кримінальної відповідальності її працівників Петра Коваля, Юрія Вавринюка та Юрія Зірченка.
Як сказано в зверненні: „Досудове слідство по кримінальній справі прокуратурою м.Львова проведено однобоко, упереджено, про що Львівська міська рада 01.07.2004 р. висловила на пленарному засіданні одноголосним голосуванням свою чітку позицію, що прямо вбачається з постанови Шевченківського районного суду м.Львова від 11.05.2006 р”.
Постановою Шевченківського районного суду м.Львова прокурору міста Львова скеровано на додаткове розслідування кримінальну справу про обвинуваченню колишніх  начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Петра Коваля, його заступника Юрія Вавринюка і начальника відділу аукціонів Юрія Зірченка за статями  „Зловживання владою або службовим становищем” та "Невиконання судового рішення" ККУ, яка була порушена прокуратурою м.Львова у жовтні 2003 року
Підставою для порушення цієї кримінальної справи послужила та обставина, що в 2003 році Львівською міською радою було прийнято дві ухвали про продаж на черговому аукціоні земельної ділянки на вул.Личаківській, 104-а у м.Львові, площею 645 кв.м., яка на момент продажу перебувала під арештом Личаківського районного суду. Проте   постанову про арешт відповідної ділянки не направили безпоседньо до Петра Коваля, Юрія Вавринюка та Юрія Зірченка, які відповідали за продаж ділянки.
Приводом до порушення кримінальної справи послужило звернення народного  депутата України Петра Писарчука про те, що на відповідній ділянці розташоване приватизоване примішення Степана Ткачишина, мешканця квартири №1 багатоквартирного житлового будинку на вул. Личаківській, 104, а отже вона обтяжена його правами. Одночасно з С. Ткачишиним  інші мешканці багатоквартирного житлового будинку №104 вернулися до Личаківського районного суду м.Львова з позовом до Львівської міської ради про визнання зазначених торгів недійсними та про зобов'язання Львівської міської ради надати їм спірну земельну ділянку безоплатно у приватну власність.  
Суд за один день розглянув позовну заяву і прийняв рішення про арешт земельної ділянки.  Крім цього, в судовому засіданні по цій цивільній справі були встановлені факти фальсифікації у технічній документації на користь С.І.Ткачишина. Незважаючи на неспростовні докази невинуватості П.Коваля, Ю.Вавринюка та Ю.Зірченка, які встановлені у судовому засіданні, та факти, встановлені судовими рішеннями по пов’язаних цивільних справах, що вступили в законну силу, представник державного обвинувачення, відстоюючи приватні інтереси фізичних осіб, настояв на винесенні підсудним обвинувального вироку та призначення їм покарання у вигляді 5-ти років позбавлення волі кожному.
Два роки Шевченківський районний  суд розглядав  цю справу і тиждень тому перенаправив її на повторний розгляд в прокуратуру з рекомендацією притягнути відповідальних осіб до кримінальної відповідальності.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ