Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Львівська міськрада подумає, чи віддавати землю в центрі Львова офшорній компанії

Сьогодні, 1 липня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати розглядали питання про надання ТзОВ "Резерв плюс" дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул Лемківській, 9. Питання з ініціативи фракції "Самопоміч" перенесли для додаткового вивчення.

Йшлося про земельну ділянку площею 1,4804 га в Шевченківському районі. Як зазначив голова фракції ВО "Свобода" Маркіян Лопачак, ділянка розміщена за 500 м від Львівського оперного театру.

"Це класичний, банальний і цинічний дерибан землі у Львові. Ухвала була завізована у мерії за місяць без зауважень. Документи до ухвали не представлені. ТзОВ "Резерв плюс" зареєстроване у Дніпрі і не платить податків у бюджет Львова. Більше того, кінцевий бенефіціар - це компанія, зареєстрована в офшорах на Кайманових островах. Така земельна ділянка, за оцінкою експертів, коштує щонайменше 3 млн доларів. А якщо реалізувати її через аукціон, ціна такої ділянки може бути 6 млн доларів. На ділянці є споруди, але варто уважно перевірити документи, яким чином ці споруди потрапили у власність підприємства", - сказав Лопачак.

"Свобода" пропонувала поставити питання на голосування і відмовити, але депутати вирішили питання перенести. Голова фракції "Самопоміч" Андрій Шевців заявив, що питання потрібно доопрацювати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ