Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Львівська міськрада проситиме Зеленського підписати два законопроєкти

Є кілька питань, що стосуються військових та волонтерів, та звернутись з ними до Президента
фото з сайту Львівської міськради

Львівська міська рада разом з волонтерським середовищем Львова звернеться до Президента України з проханням підписати законопроєкти №10039 та №9111.

Про це у своїх соцмережах повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Завершуємо Тиждень волонтерства зустрічами з львівськими волонтерами. Є кілька питань, що стосуються військових та волонтерів, які пообіцяв озвучити на загал, та звернутись з ними до Президента.

Щоб пояснити, наведу приклад з дронами. Всі знають, що дрони – це розхідний матеріал. Звичайний дрон може бути в робочому стані навіть менше одного дня. Після пошкодження його потрібно списати. І тут починається бюрократичне пекло. Кілька десятків документів, розслідувань, погоджень з найвищим військовим керівництвом. Замість того, щоб вже працювати з новим обладнанням військові дуже довго змушені прощатись зі старим. Але така ситуація стосується далеко не лише дронів.

В жовтні Верховна Рада проголосувала законопроєкт №10039, який спрощує всі формальні процедури. Цей закон спрощує роботу і життя військовим. Його направили на підпис Президенту, але, на жаль він ще досі не підписаний.

Також це стосується законопроєкту №9111. Він має давати волонтерам можливість ввозити автівки для фронту без мита і передавати їх військовослужбовцям, яким вони справді потрібні. Без цього рішення сотні автомобілів сьогодні підвисли на митниці. Це ніяк не сприяє перемозі.

Львівська міська рада разом з волонтерським середовищем Львова звертаємось до Президента України з проханням підписати закони. Вже наступного тижня на сесії проголосуємо відповідне звернення. Дякую усім волонтерам за небайдужість у всіх значеннях цього слова», – розповів мер Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ