Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська міськрада зібралася на секретну сесію без трансляції та журналістів

Сьогодні, 30 червня, депутати Львівської міської ради зберуться на пленарне засідання сесії, які відбувається у режимі повної секретності. Журналістів не пропускають на сесію посилаючись на заборону.
Фото Олена Ляхович

На вході до Львівської міської ради  охорона не пропускає представників преси посилаючись на заборону керівництва ради.

Окрім того, не відбуватиметься і трансляції сесійного засідання. Також на сайті Інформаційного порталу депутатів, у вільному доступі, досі не з'явився ані порядку денного сесії, ані проєктів ухвал, які сьогодні розглядатимуть депутати.

Варто зазначити, що на сесії мають розглянути щонайменше 150 питань. Львівська міська рада не збиралася на сесію з початку повномасштабного вторгнення росії, а саме з 24 лютого.

Журналіст Гал-інфо не зміг отримати зрозумілі пояснення, чому ж саме представникам преси заборонено здійснювати свою професійну діяльність та висвітлювати роботу сесії. 

Відомо, що в порядку денному не планують розглядати стратегічних безпекових питань, чи питань пов'язаних із військовими формуваннями чи їх фінансування.

Не публічно, працівники мерії говорять про те, що на забороні присутності журналістів на сесії наполягав міський голова Андрій Садовий. 

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на сесії розглядатимуть питання заборони діяльності церкви московського патріархату на території Львівської міської територіальної громади.

Додамо, що станом на 11:00 сесія так і не розпочалася.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ