Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Львівська обласна клінічна лікарня з жовтня не може закупити препарати для гемодіалізу

Сьогодні, 20 січня, депутати Львівської обласної ради звернулися до Антимонопольного комітету України, Генпрокуратури та СБУ щодо здійснення закупівель витратних матеріалів для проведення процедур гемодіалізу. Звернення підтримало 75 депутатів.

У зверненні вказано, що у Львівській обласній клінічній лікарні загальна кількість діалізних місць - 38. На них отримують процедури 329 пацієнтів. Лікарня є головним розпорядником бюджетних коштів для лікування хворих з хронічною нирковою недостатністю, у тому числі і методом програмного гемодіалізу.

При лікарні створений комітет з конкурсних торгів, який здійснює закупівлю необхідних матеріалів. 

Цей комітет від серпня  2014 року двічі оголошував початок відкритих торгів із закупівлі витратних матеріалів для гемодіалізу, але процес торгів регулярно призупиняв Антимонопольний комітет - через отримання скарг від одного із учасників.

Через непроведення торгів лікарня, починаючи із 15 жовтня 2014 року, не закуповує виробів медичного призначення для проведення процедур гемодіалізу, а здійснює лікування за рахунок пожертв благодійного фонду "Асоціація життя", ресурси якого вичерпуються. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ