Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська обласна рада не змогла звільнити директора КП "Львів-ТБ" М.Хвойницького

Львівська обласна рада не змогла звільнити директора свого комунального підприємства "Львів-ТБ" Михайла Хвойницького.

 За відповідний проект рішення проголосувало 60 депутатів. Забракло одного голоса. Вдночас депутати спробували ще раз повернутися до цього голосування. За таке питання проголосувало лише 63 депутити при потрібних 80.

Нагадаємо, що вчора, 17 травня, депутат Львівської обласної ради Олесь Старовойт повідомив Гал-інфо, що Львівська обласна рада надіслала звернення у Національну раду з питань телебачення та радіомовлення з проханням не анульовувати ліцензії «Львів-ТБ».

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, директор підприємства Львівської обласної ради комунальної форми власності телекомпанія «Львів-ТБ» Михайло Хвойницький звернувся до Нацради з питань телебачення та радіомовлення про анулювання ліцензії телекомпанії, лист на адресу Нацради надійшов ще 26 квітня.

За словами Олеся Старовойта, директор телекомпанії «Львів-ТБ» Михайло Хвойницький не мав повноважень просити Нацраду з питань телебачення та радіомовлення позбавити «Львів-ТБ» ліцензії на право мовлення. Відповідно до законодавства тільки Львівська обласна рада може звертатися до Нацради з пропозицією про анулювання ліцензії.

 

Як зазначив Старовойт, він шокований листом Хвойницького. «Як людина при здоровому глузді могла таке вчинити?! Позиція Михайла Хвойницького не зрозуміла не тільки з точки зору депутата обласної ради, а насамперед медійника. Шкода працівників телекомпанії, які через дії свого директора могли втратити роботу», – наголосив Олесь Старовойт.    

 

На думку депутат обласної ради, після того, як Михайло Хвойницький вийде з лікарняного, будуть зроблені відповідні кадрові висновки.

 

Додамо, що "Львів-ТБ" свого часу, як і "Міст-ТБ", увійшло до "УТ-Захід". Однак після скандалів, коли з'ясувалось? що фактичним власник "УТ-Захід" є львівський бізнесмен Петро Димінський, облрада ухвалила рішення про вихід "Львів-ТБ" з "УТ-Захід".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ