Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська обласна рада ухвалила бюджет на 2015 рік: запланований дохід 6 624 231,7 тис. грн

Сьогодні,, 20 січня, депутати Львівської обласної ради прийняли обласний бюджет на 2015 рік. "За" проголосувало 84 депутати.

Доходи обласного бюджету заплановані у сумі - 6 624 231,7 тис грн, у тому числі доходи загального фонду бюджету - 6 442 237 тис грн, доходи спеціального фонду бюджету - 181 994,7 тис грн, у тому числі бюджету розвитку - 50 010 тис грн.

Видатки обласного бюджету становитимуть 6 624 231,7 тис грн.

Повернення кредитів до обласного бюджету затвердженно у сумі 1 345 тис. грн, у тому числі повернення кредитів до спеціального фонду бюджету - 1 345 тис грн. Надання кредитів з обласного бюджету передбачено у сумі 1 345 тис грн.

Під час розгляду питання про бюджет (за повідомлення прес-служба Львівської ОДА) голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка наголосив, що обласний бюджет на 2015 рік, по-перше, став суттєво меншим, а по-друге, достатньо ризикованим.

У бюджеті значно скорочено кількість податків, зборів і платежів, що формують дохідну частину, а також змінено нормативи зарахування окремих видів доходів і порядок адміністрування деяких податків і платежів.

Керівник області наголосив, що, враховуючи нові законодавчі зміни, з точки зору децентралізації і можливостей обласний бюджет суттєво втратив.

«Нам не слід очікувати, що при перегляді бюджету щось суттєво зміниться. Тому треба зрозуміти реалії 2015 року і виходити з тієї ситуації, яка є. Адже ми відповідальні не лише за обласний центр і великі міста, а й цілий ряд інших територій Львівщини», - резюмував Олег Синютка.

Після голосування голова Львівської ОДА Олег Синютка звернувся до депутатів з пропозицію долучитися до обговорення переліку об’єктів, які ЛОДА подаватиме на фінансування з державного регіонального фонду, а також до затвердження переліку доріг, ремонт яких планують провести у 2015 році.

Додамо, що з огляду на бюджетну реформу найбільше виграли місто Львів та інші обласні міста, тобто, виграли ті тертирії, на який найбільше збирають податків та зборів.  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ