Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Львівська облрада пропонує Кабміну скласти реєстр терористичних організацій, а "днр" і "лнр" офіційно визнати терористами

Сьогодні, 20 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до ВРУ щодо необхідності визнати самопроголошені днр і лнр терористичними організаціями та внести відповідні зміни до закону "Про боротьбу з тероризмом". Таке звернення, ініційоване депутатом від НРУ Олександром Ганущиним, підтримали 78 депутатів.

У зверненні наголошується на нагальній потребі такого визнання, адже від рук терористів цих терористичних організацій загинули кілька тисяч мирних мешканців, військових та добровольців.

Ініціатор звернення Олександр Ганущин переконаний, що визнання цих незаконний бандформувань терористами дозволить істотно активізувати міжнародні санкції - як до самих терористичних угрупувань, так і до Росії - як держави-агресора, що визнає і підтримує тероризм.

"Українська влада повинна вжити вичерпних заходів, щоб світ визнав днр та лнр терористичними організаціями. В першу чергу Україна має наважитись самостійно визнати цей статус юридично на рівні єдиного органу законодавчої влади України", - сказав Ганущин.

За його словами, таке рішення парламенту значно ускладнить взаємодію так званих днр і лнр з Росією та отримання допомоги з боку Кремля.

Окрім того, депутати ЛОР вважають за необхідне надати право ВРУ відносити організації до категорії терористичних організацій, а Кабміну - право формувати реєстр терористичних організацій. 

Окрім того, депутати пропонують надати право ВРУ визначити території, на яких діють терористичні організації, зонами з особливим режимом реалізації владних повноважень, пересування населення, ведення торгівлі та здійснення соціальних виплат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ