Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада просить Європарламент переглянути пункт резолюції про Степана Бандеру

Львівська обласна рада ухвалила звернення до Європарламенту, у якому висловила прохання переглянути пункт 20 резолюції щодо України, в якому дається оцінка присвоєння Степанові Бандері звання Героя України.

 

Звернення ухвалили 105 голосами «за».

 

Виступаючи він імені фракції БЮТ у Львівській обласній раді, депутат  Ростислав Новоженець заявив , що причиною такого рішення Європарламенту є не що інше, як «шрьодерізація» Європи, яка активно співпрацює з Москвою. Саме впливом Москви і пояснюється, на думку депутата, поява пункту резолюції, в якій провідника українських націоналістів звинувачено у колабораціонізмі з нацистською Німеччиною.

 

Лідери фракцій Львівської облради були одностайні в засудженні позиції Європарламенту. Вони наголошували на тому, що Степан Бандера в період 41-44 років сам перебував у німецьких концтаборах, у них же загинули двоє його рідних братів. депутати наголосили також і на неприпустимості втручання Європарламенту у внутрішні справи незалежної України. Зокрема керівник фракції «Нашої України» Олег Паска зауважив, що Україна, як справді європейська держава жодного разу не дозволила собі давати оцінку визнанню історичних постатей в інших державах.

 

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок звинуватив Європейську спільноту в торгівлі інтересами України на користь Росії. «Це плювок на право українців мати свою націю, свою історію», – заявив він з приводу резолюції Європарламенту.

 

«Ми чекали на рішення про визнання Бандери довго, це було вистраждане рішення. Йдеться ж не лише про Бандеру, а про весь визвольний рух на українських землях. Те, що українські націоналісти боролися з Радянською армією і з Армією Крайовою зовсім не означає, що вони співпрацювали з нацистською Німеччиною, вони боролися за незалежність України. Всі незалежні держави постали зі збройної боротьби, і Україна не виняток. Ми не можемо не вшановувати наших героїв на догоду комусь», – заявив журналістам голова Львівської облради Мирослав Сеник.

 

Депутати також ухвалили скерувати копію звернення до Президента України і керівників усіх фракцій в парламенті.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ