Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Львівська облрада визнала підняття тарифів необґрунтованим

Сьогодні, 13 вересня, депутати Львівської обласної ради своїм рішенням визнали підняття цін і тарифів на газ та житлово-комунальні послуги у Львівській області без підвищення мінімальної заробітної плати та пенсій необґрунтованими. "За" проголосували 63 депутати, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Депутати звернулися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з вимогою встановити з 1 жовтня 2016 року мораторій на підняття цін і тарифів на газ та житлово-комунальні послуги для населення.

Також депутати просять: своєчасно проводити індексацію зарплат, пенсій та інших соціальних виплат; встановити прозорий механізм ціноутворення на тарифи на житлово-комунальні послуги; заборонити з 1 жовтня 2016 року арешт майна боржників за несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг.

Також депутати звернулися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щоб невідкладно провести додаткові розрахунки і вжити всіх необхідних заходів для встановлення справедливих та обґрунтованих тарифів на газ і житлово-комунальні послуги для населення(текст додається).

Також депутати доручили Львівській обласній державній адміністрації здійснити  аудит фактичних витрат виробників житлово-комунальних послуг щодо їх відповідності плановим витратам, які враховані при формуванні поточних цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті в побуті природний газ і електроенергію, а також вжиття заходів реагування за його результатами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ