Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська опозиція вимагає негайно звільнити Табачника

Львівські обласні організації партій «Фронт Змін», ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», НРУ, КУН та «Наша Україна» розповсюдили заяву у якій вимагають негайного звільнення міністра освіти Дмитра Табачника.

Подаємо текст заяви:

«Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Д.Табачник, який систематично працює на витіснення з українського освітнього та публічного простору української мови, літератури та історії, який знищує систему освіти в Україні, знову розпочав неадекватні дії.

Так, міністр зобов'язує ректорів вишів індексувати стипендії для студентів, не передбачивши на це жодних коштів з державного бюджету, натомість вимагає здійснити індексацію за кошти, які надходять від студентів, що платять за своє навчання. При цьому міністр попереджає, що невиконання його рішення матиме суворі наслідки, аж до звільнення.

Ми маємо інформацію, що уже деякі ректори отримали догану і заплановані інші догани. Зокрема така інформація є про ректора Львівського Національного Університету ім. Івана Франка. Міністр свідомо створює ситуацію, яку можна охарактеризувати як "перекладання відповідальності з хворої голови на здорову".

Ми вимагаємо негайно припинити тиск на ректорів через ситуацію, яку створив сам міністр освіти і Кабінет міністрів у цілому.

Найадекватнішим рішенням з боку кабміну була б негайна відставка міністра Д. Табачника».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ