Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівська політехніка» готується провадити дві нові магістерські спеціальності – Консолідована інформація і Управління ІТ-проектами

Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій Національного самоврядного університету «Львівська політехніка» готується впровадити дві нові для України спеціальності – Консолідована інформація і Управління ІТ-проектами. Ці освітні проекти будуть реалізовані у тісній співпраці з представниками ІТ-індустрії, зокрема, з міжнародною компанією в галузі розробки програмного забезпечення та консалтингу SoftServe (головний офіс у Львові). А починаючи з цього навчально року, університет готуватиме системних аналітиків. Про це Гал-інфо повідомив завідувач кафедри «Інформаційні системи та мережі» Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Володимир Пасічник.

Зокрема, Володимир Пасічник розповів, що з цього року в університеті розпочато кілька нових освітніх проектів. «На замовлення промисловості ми почали підготовку фахівців системного аналізу. Наскільки ця спеціальність є актуальною для нашої економіки, свідчить той факт, що на одне вакантне бюджетне місце за цим фахом ми маємо 13-15 заяв вступників», – зазначив Володимир Пасічник.  

 

«Також ми завершили ліцензування нової для України спеціальності магістерського рівня Консолідована інформація.  Отож, ми почнемо готувати магістрів, інформаційних аналітиків. Саме так і буде записано в їхніх кваліфікаціях. Це дуже цікава і перспективна спеціальність. «Львівська політехніка» буде третім університетом в Україні, де  готуватимуть таких спеціалістів, у Західній Україні – першим».

 

«Водночас ми розпочали підготовку до ліцензування нової магістерської спеціальності –  управління ІТ-проектами. Річ у тому, що в ІТ-індустрії ми нині відчуваємо гостро потребу не тільки в програмістах, нам потрібні не просто кодувальники програм. Є великий попит на менеджерів проектів. Такого висновку ми дійшли після численних консультацій з нашими партнерами в ІТ-промисловості. Відтак, цей проект, як і попередні, буде втілюватися сумісно із компанієї SoftServe. Ми запросили їхніх фахівців-практиків  до дидактичної роботи, це магістерський рівень. До того ж вони вестимуть окремі фрагменти лекційних блоків, а також  майстер-класи», – повідомив Володимир Пасічник.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ