Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Львівська політехніка” разом з іспанською Joca Ingenieria y Construcciones, S.A. працюватимуть над технологіями очищення води

„Львівська політехніка” уклала рамкову угоду з іспанською компанією Joca Ingenieria y Construcciones, S.A. про співпрацю зі створення Центру інженерії довкілля та водокористування. Підписи на документі поставили ректор університету Юрій Бобало та керівник компанії Гонсало Лопес Мартінес, – повідомляє прес-служба Національного університету „Львівська політехніка“.
 Центр інженерії довкілля та водокористування займатиметься технологіями водоочищення. Працюватиме він на базі Політехніки, перебуватиме в структурі Інституту будівництва та інженерії довкілля на рівні з галузевими науково-дослідними лабораторіями.
Керівна рада Центру має складатися з двох іспанців та трьох українців. Очолить її завідувач кафедри гідравліки та сантехніки Володимир Жук.
Загалом за угодою заплановано шість основних напрямів співпраці. Основне для Joca Ingenieria y Construcciones, S.A. -- це підготовка висококласних спеціалістів на європейському рівні, в тому числі і для потреб компанії, оскільки це певною мірою визначатиме її успіхи та прибутки в Україні. Це будуть усі форми підтримки ― стипендії, стажування в Іспанії, практика в компанії для старшокурсників.
Інші напрями -- це дослідницько-конструкторська робота, науково-дослідна робота над спільними темами, обмін навчальною та науковою літературою. Крім того, передбачено, що буде створено веб-сайт як розділ на інтернет-сторінці Львівської політехніки.
Це п’ятий візит керівника компанії до Львова за півроку (у Львові відкрито представництво компанії). Мета співпраці зі Львівською політехнікою -- розвиватися і брати участь у науково-дослідній роботі університету, а також допомагати йому у підготовці спеціалістів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ