Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська „Пора” готова до наступних місцевих виборів, якщо вони відбуватимуться через півтора року

Львівська „Пора” готова до наступних місцевих виборів, якщо вони відбуватимуться через півтора року, — запевнив „Гал-info” голова ЛОО ГП „Пора”, секретар Львівської міської ради Володимир Квурт. Щоправда, як прогнозує Квурт, найближчим часом відбудуться не вибори до місцевих рад, а парламентські вибори.
„Зміни до законодавства потрібні. Проблема розвести в часі вибори до місцевих рад і до Верховної Ради явно назріла, але ситуація в Україні складається так, що, на мій погляд, скоріш за все швидше найближчим часом будуть наступні вибори до парламенту, а не до місцевих рад, — наголосив Володимир Квурт. — Однак, в будь-якому випадку, до виборів ми готові, ми працюємо і, сподіваюся, матимемо, що сказати виборцям і зможемо гідно прозвітувати за свою роботу”.

Нагадаємо, що в ході підписання угоди про створення помаранчевої коаліції „Наша Україна”, БЮТ та СПУ домовилися про продовження внесення змін до Конституції щодо місцевого самоврядування згідно законопроектом №3207-1, які мають вступити в силу із 1 січня 2008 року. Поки що Партія Регіонів підтримує внесення змін до Конституції, а це гарантує проходження законопроекту. Згідно змін, в областях ліквідуються райдержадміністрації, а облдержадміністрації будуть позбавлені управлінської функції. Натомість, роль управлінця перейде до місцевих виконкомів, які будуть створені при місцевих радах. Водночас, політичні сили помаранчевої коаліції, розуміючи необхідність розведення виборів до парламенту та місцевих рад, домовилися, що у 2007 року внесуть зміни до закону про вибори і, таким чином, вибори до місцевих рад будуть призначені на жовтень-листопад 2007 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ