Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські альпіністи незабаром вирушать у гори Кавказу

7 липня львівський Гірський клуб «Екстрем» вирушить у гори Кавказу. Цього разу спортивні збори альпіністи проводитимуть в ущелині Адир-Су в таборі «Уллу-тау» (РФ, Кабардино-Балкарія). Гори підкорюватимуть понад 40 львів’ян, майже чверть з яких – новачки. Команда «Екстрему» також братиме участь у заочному турі Чемпіонату України з альпінізму.

Головним інструктором зборів є майстер спорту з альпінізму Святослав Сенчина, який ходить у гори вже майже півстоліття. Збори триватимуть близько 20 днів, після чого альпіністи планують зійти на найвищу вершину Європи – Ельбрус (5633 м).
Однією з найбільших проблем альпіністів традиційно є кошти. «Цього року до клубу прийшло досить багато новачків. Альпіністське спорядження – задоволення не з дешевих і купляти такі речі як льодоруби та кішки на першу ж поїздку змісту не має. Тому має бути клубне спорядження, цього року до прикладу придбали льодоруби. Але цього замало», – сказав «Гал-info» Президент клубу Сергій Федірко. За його словами, поїздку альпіністи оплачують собі самотужки. Щоправда місцева влада фінансує участь спортивної команди (шість осіб) у Чемпіонаті України.
Члени «Екстрему» з 1999 року їздять у гори щоліта. Цієї весни львівська команда посіла перше місце на Чемпіонаті України з альпінізму у класі малих гір, який відбувався в Криму.
Гірський клуб «Екстрем» дякує за спонсорську підтримку Концерну «Хлібпром».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ