Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські аудитори забезпечили відшкодування втрат на суму понад 71,9 млн грн

За результатами 57 ревізій фінансово-господарської діяльності та 24 перевірок державних закупівель, проведених фахівцями Західного офісу Держаудитслужби у січні – листопаді 2022 року, виявлено 638,4 млн грн втрат матеріальних та фінансових ресурсів.

Як повідомили у пресслужбі Західного офісу Держаудитслужби, вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат на 71,9 млн грн, у тому числі втрат матеріальних та фінансових ресурсів, виявлених контрольними заходами у попередні роки. Майже 52,6 млн грн з цієї суми відшкодовано бюджетних коштів. Це забезпечує повну окупність витрат, здійснених на утримання офісу.

Правоохоронним органам передано матеріали 63 ревізій та перевірок закупівель.

До адміністративної відповідальності притягнуто 120 осіб.

За наслідками розгляду одержаних матеріалів контрольних заходів, у т.ч. завершених минулого року, правоохоронні органи розпочали 13 досудових розслідувань. Матеріали 15 контрольних заходів долучено до вже розпочатих кримінальних проваджень. Також правоохоронні органи вручили 15 повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за результатами проведених працівниками офісу контрольних заходів. У 13 випадках до об’єкта контролю, де виявлені порушення, застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

З початку року проведено 17 державних фінансових аудитів діяльності суб'єктів господарювання, під час яких виявлено неефективні управлінські рішення або ризикові операції, що призвели чи можуть призвести до упущення вигод на суму понад 2,1 млрд грн. За результатами проведених аудитів відшкодовано втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 21,4 млн грн та упереджено таких втрат на 344,4 млн грн.

Об'єктам контролю надано 96 пропозицій для поліпшення їх фінансового стану, з них 42 виконано. Від упровадження пропозицій за результатами державних фінансових аудитів отримано економічний ефект в сумі 627,1  млн грн.

Правоохоронним органам направлено 6 аудиторських звітів та 7 інформацій про результати аудитів. Матеріали 4 державних фінансових аудитів долучено до кримінальних проваджень, за 2 матеріалами розпочато досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ