Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Личаківській районній адміністрації виявлено втрати на 1,7 млн гривень

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради аудитори Західного офісу Держаудитслужби виявили заниження в обліку вартості активів установи на 7,2 млн грн, а також порушення, що призвели до втрат на 1,7 млн гривень.

Ревізія охопила період діяльності адміністрації з жовтня 2019 по грудень 2022 року.

Аудитори встановили, що на 7,2 млн грн було занижено вартість активів районної адміністрації, оскільки отримані внески у статутні капітали підпорядкованих комунальних підприємств не було відображено у складі довгострокових фінансових інвестицій, а списано на поточні витрати цих підприємств.

Із бюджету міста на зимове утримання доріг району зайво виділено 1,1 млн грн для оплати цілодобового чергування снігоприбиральної техніки. Водночас не було враховано погодних умов і не було погоджено з виконавцем послуг виду та кількості техніки, необхідної для чергування.

Через завищення підрядними організаціями вартості виконаних ремонтних робіт та послуг технічного нагляду зайво витрачено понад 360 тис. гривень.

Аудитори провели зустрічні звірки у виконавців послуг з благоустрою території Личаківського району і не виявили документів, які би підтверджували здійснені адміністрацією видатки понад 208 тис. грн на прибирання та благоустрій території.

Після проведення ревізії керівництву Личаківської районної адміністрації надіслано лист із вимогою вжити заходів щодо відшкодування завданих збитків та недопущення таких порушень надалі.

Матеріали ревізії скеровано правоохоронним органам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ