Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Кримінал

У Львівській національній музичній академії виявлено втрати на суму понад 1 млн гривень

У Львівській національній музичній академії ім. М.В. Лисенка виявлено втрати на суму понад 1 млн гривень.Про це повідомили в Західному офісі Держаудитслужби.

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності Львівської національної музичної академії ім. М.В. Лисенка за період з 01.01.2018 по 31.10.2022 і виявили фінансових порушень, що призвели до  втрат, на суму понад 1 млн гривень.

Зокрема, понад пів мільйона гривень зайво сплачено за виконані будівельно-монтажні роботи через завищення підрядними організаціями їхньої вартості.

За рахунок коштів загального фонду замість спеціального витрачено        0,3 млн грн на оплату комунальних послуг (теплопостачання). Ці видатки були враховані під час розрахунку вартості навчання осіб, які навчалися за контрактом, однак отримані кошти залишились на рахунках академії.

Внаслідок недотримання законодавства з питань оплати праці зайво витрачено на виплату заробітної плати разом з нарахуваннями 0,1 млн гривень.

Крім того, встановлено, що за користуванням майном, яке не повернуто академії як балансоутримувачу після завершення терміну дії договору оренди, фізична особа-підприємець не сплатила до державного бюджету неустойки на суму 0,1 млн грн, що підтверджено Регіональним відділенням ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях.

Матеріали ревізії передано правоохоронним органам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ