Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські депутати вимагають змешити тарифи щонайменше на 40%

Зменшити тарифи на комунальні послуги щонайменше на 40 відсотків вимагають депутати Львівської міської ради.

“Коли восени люди отримають квитанції за новими тарифами, це загрожуватиме соціальним вибухом. Адже мінімальні зарплати, соціальні виплати практично не зростають. Приймаючи рішення про підняття тарифів, держава не радиться ні з громадою, ні з Асоціацією міст. Тому нам потрібно чітко висловити свою позицію. Це проблема не лише Львова, а всієї України”, - заявила депутат Львівської міської ради фракції “Об’єднання “Самопоміч” Ольга Посипанко.

“Уряд ігнорує те, що більшість всіх доходів населення йде на оплату продуктів, товарів та послуг, в першу чергу комунальних. Відсоток тих, хто робить заощадження складає лише 0,3% - це найнижчий показник, який коли-небудь фіксували на теренах України.Тому, якщо уряд, Верховна Рада, Президент, який призначає керівника НКРЄ КП, відповідального за встановлення тарифів, не вирішать це питання зараз - восени ми отримаємо державу-банкрута та населення за межею зубожіння”, - йдеться у зверненні депутатів Львівської міської ради.

Тож міські депутати вимагають у Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, голови парламенту Андрія Парубія та депутатів Верховної Ради України знайти шляхи виходу з ситуації та зменшити тарифи.

Депутати закликають ДФС працювати ефективніше у сфері контролю за продажем підакцизних товарів

Запровадити систему перевірок за торгівлею підакцизними товарами – тютюном та алкоголем, та притягати порушників до відповідальності – з таким запитом до керівництва Державної фіскальної служби звернулась депутат Львівської міської ради фракції “Об’єднання “Самопоміч” Вікторія Довжик.

За її словами, під час перевірок виконавчі органи Львівської міської ради виявили цілі мережі пунктів продажу, де продавці умисно та систематично відмовляються видавати покупцям торгові чеки. “Через численні порушення торгівлею тютюном та алкоголем міський бюджет недоотримує кошти, які б могли бути використані для потреб його мешканців”, - зазначила Вікторія Довжик.

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував на наступному планерному засіданні заслухати керівника ДФС у Львівській області. “Маємо багато кричуших випадків, коли державні органи влади адекватно не реагують порушення”, - сказав Андрій Садовий. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ