Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські двірники перебувають на межі виживання, - Квурт

"Чи помічаємо ми людей, які щодня роблять комфортнішим наше життя? Який у них графік, яка заробітна плата, які умови праці? Певне, мало хто здогадується, що нині львівські двірники отримують лише трохи більше трьох тисяч гривень, і тому просто перебувають на межі виживання", - Володимир Квурт.

"Саме про це ми й розмовляли вчора на зустрічі з працівниками одного з найбільших комунальних підприємств міста ЛКП "Під Зуброю". Львів'яни, які там працюють, бідкаються на низькі зарплати, відсутність необхідної техніки та реманенту, черги на квартири, які тягнуться десятиліттями. І справедливо застерігають, що зараз в ЛКП допрацьовують люди старшого віку. Якщо вони підуть, то ніхто з молоді працювати за таких умовах просто не погодиться.

З власного досвіду знаю, що подібну ситуацію можна змінити достатньо швидко. Наприклад, у Винниках на початках мого перебування на посаді міського голови двірники також отримували копійки. Але я дав людям можливість додаткового заробітку і тепер вони отримують майже шість тисяч гривень.

Після обрання на посаду міського голови Винників ми розпочинали з бюджету в сім мільйонів гривень, а зараз він сягає сорок мільйонів. І робіт за рік ми виконуємо на 150 мільйонів. Звідки ці кошти? Частково зі Львова, частково з обласної адміністрації, частково з Кабінету міністрів і міжнародних фінансових програм. У місто приходять гроші і люди це відчувають. Кожен українець має відчувати себе захищеним у цьому суспільстві", - зокрема зазначив Квурт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ