Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські школи-інтернати припинять своє існування, - Служба у справах дітей

"У 2018 році ці два заклади припинять своє функціонування як заклади інституційного догляду та виховання", - повідомив Гал-інфо начальник відділу «Служба у справах дітей» ЛМР Ростислав Тимків.

"У підпорядкуванні міста є два заклади інтернатного типу. Це загальноосвітня школа-інтернат №2 (вул. Просвіти), в якій навчається 134 дитини, і з них 92 дитини є мешканцями Львова. А також це  дитячий дошкільний будинок №1 (вул. Таджицька), в якому перебуває 53 дітей, з яких 30 дітей є мешканцями Львова. Більшість з цих дітей мають батьків, але живуть у закладах. Проте у 2018 році ці два заклади припинять своє функціонування як заклади інституційного догляду та виховання.

Фото: Олена Ляхович

Нашим основним завданням служби у справах дітей є влаштування дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейні форми виховання – усиновлення, під опіку та піклування, в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. І найвищою формою сімейного влаштування дитини – сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, є усиновлення. За минулий рік було усиновлено 33 дітей", - розповів Ростислав Тимків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ