Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівські медики отримали Starlink від компанії Ілона Маска SpaceX

1/2
​У ЗУСДМЦ з’явились термінали для роботи супутникового інтернету Starlink від компанії Ілона Маска SpaceX.

Фахівці ЗУСДМЦ уже під'єднали пристрої до локальної мережі лікарні, поширивши дію на увесь заклад, і протестували - максимальна швидкість досягає до 150 Мбіт/с. 

Перший термінал дитячій лікарні у Львові передало МОЗ України у взаємодії з Міністерством цифрової трансформації. 

"Щиро дякуємо керівникам та працівникам Міністерств охорони здоров'я та Мінцифри, Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА за такий вагомий подарунок. Він допоможе медикам лікарні продовжувати роботу і допомагати хворим навіть в в екстренних умовах," - сказав головний лікар ЗУСДМЦ Андрій Синюта.

Трохи згодом дитячий медичний заклад отримав ще один пристрій від St. Jude Children's Research Hospital із США, який від початку війни активно допомагає евакуйовувати дітей на лікування за кордон.

Нове сучасне обладнання використовуватимуть під час відключення або проблемах з основою мережею. Термінал, у якості роутера, здатний роздавати якісний Wi-Fi на десятки пристроїв. 

"Тепер за будь-яких обставин наш Центр точно буде мати доступ до зв’язку та Інтернету. Дякуємо усім, хто сприяв у встановленні цього зв'язку у ЗУСДМЦ", - розповів Роман Кізима, керівник Клініки Дитячої Онкології та Трансплантації Кісткового Мозку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ