Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські митники затримали контрабандної валюти на понад мільйон гривень

Останнім часом почастішали випадки недекларування валюти. Так, упродовж чотирьох місяців цього року Львівська митниця зафіксувала 11 фактів порушення митних правил, зокрема незаконного переміщення через кордон валюти на суму понад 1 млн 33 тисячі гривень, – повідомила прес-служба Львівської митниці.

 

Здебільшого громадяни, прямуючи через кордон, обирають для перетину смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», підтверджуючи цим, що не мають обов’язкових для декларування товарів. А забувають про те, що валюту теж треба декларувати.

 

Так, нещодавно на митному посту «Львів – аеропорт» працівники Львівської митниці зафіксували порушення митних правил громадянкою Німеччини, яка «забула» про дві тисячі євро, які виявили під час митного контролю у ручній поклажі серед її особистих речей. У митній декларації вона вказала лише 10 тис. євро, які мала в гаманці.

 

А нещодавно в міжнародному пункті пропуску «Краковець – Корчова» громадянин Нідерландів позбувся 18,5 тис. доларів, які приховав у дорожній сумці.

 

Митниця нагадує: порядок переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України регламентує Постанова Правління Національного банку України від 27.05.08 № 148, відповідно до якої фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити готівку в сумі до 10 тис. євро без письмового декларування митному органу, а в сумі, що перевищує 10 тис. євро – за умови письмового декларування в повному обсязі та наявності документа про зняття готівки з рахунків банку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ