Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські надзвичайники розповіли, як безпечно влаштувати ополонку

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації звертає увагу, що під час проведення заходів святкування Водохрещення необхідно дотримуватися правил охорони життя людей на водних об'єктах України, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

При цьому, організатори свята повинні в обов’язковому порядку виконати такі заходи:

- на водних об’єктах, покритих льодом, влаштувати майну (ополонку для занурення) розміром не менше 2x2 м, очистити її від льоду, битий лід обов'язково видалити із майни та проводити періодичну очистку майни від шуги. По краях майни зробити настил із товстих дощок, огородити її по всьому периметру шнуром, або дерев'яними перилами, висотою не менше 1,1 м. Ополонка не повинна мати гострих кромок. В ополонку необхідно опустити трап і завести спусковий кінець;

- обладнати місце для проведення невідкладних заходів при переохолодженні людини, забезпечити чергування медичного працівника під час проведення свята;

- облаштувати на період проведення свята рятувальний пост із зимовими рятувальними засобами (рятувальний шнур довжиною 15-20 м, жердина довжиною 5 - 8 м, рятувальний багор), які потрібні для того щоб своєчасно надати допомогу тим, хто випадково провалиться під лід.

Слід пам’ятати, що надійний лише чистий, не запорошений снігом лід голубого чи білого кольору. Безпечна товщина льоду становить для одного пішохода 5-7 см, для групи людей - не менше 15 см.

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації нагадує, що відповідно до вимог «Правил поведінки на воді», всі організатори святкових заходів та власники водних об'єктів несуть персональну відповідальність за охорону життя людей, їх безпеку та забезпечують роботу відомчих рятувальних постів.

«Шановні краяни! Подбайте про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, не нехтуйте правилами безпечної поведінки на льоду. Бажаємо Вам веселого та безпечного святкування», – йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ