Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські телевізійники висловили підтримку донецьким колегам

Первинна організація НСЖУ Філії ПАТ «НСТУ» «Львівська регіональна дирекція» висловила свою підтримку колегам з телекомпанії «До ТеБе» та радіо «Голос Донбасу». Про це йдеться у відкритому листі, ухваленому на зборах осередку 26 вересня.

У листі львівські телевізійники підтримали позицію колег з Донбасу, які виступили проти закриття ТРК у Новгород-Сіверському а також проти приєднання телекомпанії «До ТеБе» і радіо «Голос Донбасу» до Філії ПАТ «НСТУ» у Луганську.

Текст листа подаємо повністю:

«Процес реформування державного телебачення і перетворення його на Суспільне є необхідним та нагальним. Однак, і це неодноразово вказували на своїх зборах журналісти Філії ПАТ «НСТУ» «Львівська регіональна дирекція», ці зміни не повинні безоглядно і нігілістично руйнувати систему регіонального мовлення. Тим паче, що в умовах децентралізації неприпустимо, як це робиться нині, вибудовувати жорстку централізовану вертикаль, без урахування особливостей регіонів, а також потенціалу тих чи інших структурних підрозділів НСТУ.

На наш погляд, особливо неприпустими є кроки керівництва ПАТ «НСТУ» щодо так званої «оптимізації», а насправді – знищення телекомпаній, які діють у прифронтовій зоні або ж на прикордонні з путінською Росією. Йдеться про перспективу закриття ТРК у Новгород-Сіверському, а також про «приєднання» телекомпанії «До ТеБе» і радіо «Голос Донбасу» до Філії ПАТ «НСТУ» у Луганську. Це або приклад професійного невігластва, або ж, що найгірше, - злочинної безвідповідальності, якою поквапиться скористатися агресор.

ТРК «Львів» має непоганий досвід співпраці з колегами з «До ТеБе». Буквально місяць тому, під час відзначення Дня Незалежності, наші компанії обмінялися творчими бригадами. Наші журналісти мали змогу спілкуватися з журналістами з Краматорська і відчути їх патріотичну налаштованість, прагнення до вдосконалення мовлення своєї ТРК та інформаційного простору України назагал.

Ми поділяємо думку, висловлену у Заяві первинної організації Національної спілки журналістів України у філії ПАТ «НСТУ» «Донецька регіональна дирекція» у зв’язку з намірами правління ПАТ «НСТУ» здійснити суттєві зміни в організації мовлення телеканалу «До ТеБе» та радіостанції «Голос Донбасу»: «телеканал «До ТеБе» та радіостанція «Голос Донбасу» за останні два роки пройшли надскладний шлях відродження та завоювання власної глядацької та слухацької аудиторій… Сьогодні ми маємо розвивати українське мовлення на Донеччині, а не скорочувати його під прикриттям «оптимізації».

У свою чергу, журналісти Філії ПАТ «НСТУ» «Львівська регіональна дирекція» наголошують, що подальший розвиток українського радіо та телебачення буде успішним лише за умови повноцінного функціонування регіональних мовників територіальних громад на засадах Суспільного, без диктату центру. Вважаємо за потрібне заявити, що саме за таких умов будуть ефективними не тільки діяльність окремих мовників в обласних центрах України, але й горизонтальні зв’язки між ними, як це маємо на прикладі співпраці ТРК «Львів» і ТРК «До ТеБе», зрештою, спільних проектів ТРК «Львів» з тележурналістами Волині, Дніпра, Одеси, Закарпаття тощо.

Ми підтримуємо позицію колег з телекомпанії «До ТеБе» і радіо «Голос Донбасу», а також закликаємо журналістів інших регіональних мовників, активістів громадських організацій, лідерів територіальних громад України висловити свою позицію щодо недалекоглядної стратегії керівництва ПАТ «НСТУ».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ