Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівській області необхідно 300 мільйонів гривень з Державного бюджету - Володимир В’язівський

Під час вчорашньої зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Петра Олійника та начальника управління фінансів ОДА Олега Демківа з народними депутатами-вихідцями зі Львова обговорювалась ситуація з бюджетом області на 2007 рік, на якій було зазначено, що область потребує 300 млн гривень з Держбюджету у свою дохідну частину. «Це потреба обласного бюджету від загального, у протилежному випадку не буде закрита його видаткова частина», - сказав «Гал-info» народний депутат, член фракції «Наша Україна» Володимир В’язівський.
Крім того, депутат пояснив, чому більшість у фракції «Нашої України» не погоджується із запропонованим Кабінетом Міністрів проектом Держбюджету на 2007 рік. За словами В‘язівського, у проекті бюджету, який прийняла сьогодні Верховна Рада, закладено порушення Конституції в частині зміни податкового законодавства та ліквідації багатьох соціальних норм. «Ще жоден попередній уряд не дозволяв собі регулювати податкову базу, закладаючи відповідні норми в Держбюджет. Відповідні зміни мають відбуватися через прийняття відповідних законопроектів. Крім того, грубо порушуються норми соціального захисту громадян, скасовуються пільги та знижуються суми виплат певним категоріям громадян, зокрема пенсіонерам. Тут порушується ціла низка статей Конституції», - зазначив він.
В’язівського та його однопартійців також обурило і те, що уряд Віктора Януковича назвав попередні бюджети бюджетами проїдання. «У мене великі претензії до нового уряду, який називає попередні бюджети бюджетами проїдання. Навпаки, те, що пропонує Микола Азаров, є бюджетом жирування, але певної політичної сили та підконтрольних їй структур. Цей уряд має тримати бюджет по соціальних та економічних нормах хоча б на тих рівнях, що були за попередніх урядів, а не скорочувати їх і приписувати гроші нібито на розвиток», - каже В’язівський.
Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України прийняла до розгляду проект Держбюджету України на 2007 рік. За ухвалення такої постанови проголосувало 249 народних депутатів. Ухвалення постанови підтримало 30 народних депутатів фракції СПУ, 186 представників Партії регіонів, 21 народний депутат КПУ, 10 народних депутатів з фракції БЮТ та два члени фракції «Наша Україна».
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ