Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівській облраді пропонують подати в суд на Азарова

Через невиконання регіональної угоди між Урядом та Львівщиною у 2010 році, Львівська обласна рада повинна подати в суд на уряд Азарова. Про це на прес-конференції 26 січня заявив лідер львівської обласної «Батьківщини» Роман Ілик, повідомила прес-служба ЛОО ВО «Батьківщина».

«Батьківщина» звертається до депутатів Львівської облради, щоб вони не просто заслухали звіт про виконання угоди щодо соціально-економічного розвитку Львівської області у 2010 році і прийняли якесь звернення чи заяву, а щоб вони дали принципову оцінку виконанню її урядом Азарова та виконавчою гілкою влади в області», - сказав Роман Ілик.

За його словами, у 2010 році команда екс-губернатора Василя Горбаля спрацювала на 8,1% (саме стільки профінансовано угоду із місцевого бюджету), а команда Азарова – на 33% (фінансування з держбюджету). «Депутати Львівської облради мають зобов’язати виконавчу гілку влади дофінансувати кошти, які не були профінансовані у 2010 році, і виконати угоду у 2011 році. А голова Львівської облради Олег Панькевич та його перший заступник Петро Колодій, як представники депутатського корпусу, повинні подати в суд на уряд Азарова, як це зробив свого часу голова Донецької обласної ради Анатолій Близнюк. Угода не виконана. У судовому порядку треба вимагати від уряду Азарова ці кошти», – заявив Роман Ілик.

За словами лідера Львівської обласної «Батьківщини» Романа Ілика, це буде другим іспитом для обласної ради, бо перший вона вже провалила. «Це стосується дуже швидкого голосування щодо пільгової орендної плати за приміщення, якими користується ЛОДА. Цього питання не було в порядку денному, але його дуже оперативно розглянули на догоду адміністрації. Тому є побоювання, що Львівська обласна рада може стати «придатком» для обласної держадміністрації і буде спроможна лише на те, щоб ухвалювати якісь популістські голослівні заяви та звернення», - сказав Роман Ілик.

За словами Романа Ілика, якщо б «Батьківщина» була представлена у Львівській обласній раді, то діяла б рішуче та принципово. «До Львівської обласної ради, на жаль, ми змушені звертатись через ЗМІ, з вимогою на ділі, а не словах, бути справжньою опозицією для «окупаційної влади» Януковича і відстоювати інтереси нашої області», - заявив голова обласної «Батьківщини».

Довідка:

Угоду щодо соціально-економічного розвитку Львівської області між Кабінетом Міністрів України та Львівською обласною радою було підписано у 2009 році з ініціативи прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Загальний обсяг фінансування на 2009-2013 роки заходів угоди становить 3,26 млрд. грн., у тому числі з Державного бюджету – 1,84 млрд. грн.

Основні статті: реструктуризація та розвиток базових галузей промисловості; розвиток системи життєзабезпечення населених пунктів; створення ефективної системи в галузі охорони навколишнього природного середовища; збереження історико-культурної спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ