Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську облдержадміністрацію пікетують близько 300 працівників «Львівгазу»

Довкола Львівської облдержадміністрації зібралося близько 300 людей, працівників ВАТ «Львівгаз». Пікетувальники скандують «Ганьба!», «Достойну зарплату!». Також у мітингувальників доволі великі плакати, виконані дуже професійно, з написами «Захистіть наше підприємство!», і велика розтяжка «Чому нас виганяють на вулицю?».

Щойно до працівників «Львівгазу» вийшов заступник голови Львівської обласної ради Микола Горинь. До нього звернулися представники колективу «Львівгазу» з проханням з проханням зберегти робочі місця, оскільки 5638 людей можуть залишитися без роботи, тобто потраплять під скорочення. На це Микола Горинь їм відповів, що «26 грудня на сесії обласної ради буде розглянуто це питання, оскільки вже зараз воно внесено до порядку денного, і будуть зроблені відповідні висновки».
Нагадаємо, що учора газовики зверталися до голів Львівської обласної ради та Львівської обласної держадміністрації, Львівської обласної прокуратури та Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС у Львівській області з трьома вимогами:
     1) не чинити силовий тиск на ВАТ «Львівгаз» і, тим самим, не заважати нам виконувати  головне завдання – забезпечення споживачів області природним газом;
     2) не забирати у ВАТ «Львівгаз» газорозподільні мережі і не заганяти фінансовими махінаціями наше підприємство у банкрутство;
     3) затвердити економічно обґрунтовані тарифи на транспортування та постачання газу – основні статті доходу нашого підприємства, – які б дозволили підняти середню зарплату нашим працівникам, що станом на 1 грудня становить 900 грн. на місяць”.
     «Працівники підприємства мітингували під стінами цих установ у Києві. Але досі наші вимоги залишаються без відповіді. Натомість прес-служба ДК «Газ України» розповсюджує через ЗМІ неправдиву інформацію, яка ставить під сумнів нашу компетенцію, нівелює наш досвід і зводить нанівець усі ті результати, яких ми досягли за минулі роки», – йдеться у повідомленні ВАТ «Львівгаз».
Причина мітингу – те, що жодна з владних інституцій не відповіла і жодним чином не відреагувала на ситуацію, в якій опинилося газопостачальне підприємство області.

 

 

 


.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ