Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську ОДА пікетували студенти, які не підтримують злиття університету ветмедицини та аграрного університету

Cьогодні, 23 січня, кілька десятків студентів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького пікетували Львівську ОДА на знак свого протесту проти об’єднання з Львівським національним аграрним університетом.

Студенти вигукували: «Ні злиттю!». Пікетувалиники пришли під стіни Львівської ОДА, адже адміністрація єдина, хто має зв'язок із президентом.

Як пояснив організатор акції Андрій Мудрий, який є студентом 4-го курсу університету ветмедицини, студенти проти такого злиття, адже після нього вони стають студентами аграрного університету.

«Якби ми хотіли навчатися у аграрному університету, то вступали б у цей виш. Я ж хочу закінчувати університет, у який вступав. Студентську думку зім’яли та викинули», - зазначив він.

За його словами, університет ветмедицини через злиття ризикує втратити свої традиції.

Учасники пікету прийняли текст листа до голови Львівської ОДА та до керівництва держави, в якому попросили не допустити злиття двох вишів.

Андрій Мудрий запевнив, що ректор не може долучитися до пікету разом із студентами, адже він є держслужбовцем.

Натомість, сам ректор Василь Гунчак, який був присутній біля Львівської ОДА, зазначив, що радикальних змін не буде, адже викладатимуть їм ті ж самі викладачі, вони житимуть у тих же гуртожитках. Його ж посада тепер може називатися директор  або перший проректор.

Водночас, він на голосив, що така посада буде не конкретно для нього, а для того, хто очолюватиме реорганізований заклад. Сам Університет ветмедицини та біотехнологій буде окремими структурним підрозділом Аграрного університету. Скорочень викладачів теж начебто не прогнозують.

Студенти не планують спинятися і обіцяють нові пікети та акції протесту. Вже на 29 січня студенти планують організувати пішу ходу за участі 2 тис. студентів від університету до Львівської ОДА, адже на той час канікули у виші закінчаться і студенти повернуться до навчання.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ