Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський підприємець незаконно отримав з бюджету України 1 млн. 225 тис. грн.

За матеріалами ДПА у Львівській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 КК України за фактом привласнення коштів отриманих з державного бюджету в особливо великих розмірах – 1 млн. 225 тис. грн., -- повідомляє відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області.
Проведеною перевіркою встановлено, що у 2002-2005 роках на території м. Львова діяла злочинна група осіб на чолі з громадянином Н. Прагнучи отримати незаконне відшкодування ПДВ, злочинці використовували підроблені документи та штучно створювали податковий кредит.
Створення податкового кредиту по фіктивних підприємствах здійснювалось шляхом проведення безтоварних операцій і складанням фіктивних фінансово-господарських документів, в тому числі договорів купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей, платіжних документів, накладних, декларацій з податку на додану вартість, які в подальшому подавались в податкові органи для відшкодування ПДВ.
Так, громадянин Н., будучи директором одного з приватних підприємств Львова, фактично не здійснюючи підприємницьку діяльність, склав та подав в районну ДПІ м. Львова завідомо фіктивні податкові декларації з ПДВ. Внаслідок чого незаконно отримав з бюджету України кошти на загальну суму 1 млн. 225 тис. грн.
За цим фактом проводиться розслідування кримінальної справи.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ