Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський скансен запрошує на презентацію збірника "Гаївки: великодні співанки та забави"

У цей четвер, 6 квітня, у Львівському центрі туристичної інформації (вул. Руська, 20) відбудеться презентація оновленого видання Музею народної архітектури та побуту у Львові ім. Кл. Шептицького: збірника "Гаївки: великодні співанки та забави" та цікава розмова з етнологом, заступником головного редактора журналу "Локальна історія" Юрком Пуківським і психотерапевткою, організаторкою фольк заходів Оксаною Стадницькою.

Приходьте, якщо вам цікаво дізнатися:

- як заохотити друзів пізнавати традиції?
- чи мають гаївки шанс пережити ХХІ століття?
- як популяризувати народні звичаї, не впадаючи у кітч?
- чи правда, що традиція живе лише у селах?

Де: Львівський центр туристичної інформації (вул. Руська, 20);
Коли: 18 00, четвер, 6 квітня;
Вхід безкоштовний

Крім того, тут можна буде познайомитися та поспівати разом з командою творців збірника: етномузикологинею Анною Черноус, дизайнеркою Богданою Давидюк та працівницями Львівського скансену, які озвучили співаник: Лесею Гарасим, Оксаною Омельчук, Наталею Попович, Яриною Бадік.

Готуємось до Великодня разом!

Для довідки

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького, Львів Скансен (коротка назва), Шевченківський гай (народна назва), є знаковою культурною установою: він є історичним центром відродження національних традицій, улюбленим місцем дозвілля львів’ян та обов’язковою складовою більшости всеукраїнських та європейських туристичних маршрутів. Від часу офіційного заснування і дотепер Музей зберігає, досліджує і популяризує культуру, народну архітектуру та давній побут усієї Західної України. За цей період сформовано фондову збірку з понад 21 тис. предметів та зібрано 110 великих архітектурних об’єктів, серед яких є унікальна і найбільша у Європі колекція сакральних споруд. До процесу збереження культурної спадщини свого часу долучалися визначні особистості: Андрей та Климентій Шептицькі, Михайло Драган, Іларіон Свенціцький, Олександр Бодревич-Буць, Архип Данилюк та багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ