Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Львівський УКРОП вимагає звіту керівника «Львівгазу», голови комісії НКРЄ та міністра Насалика

Укропівці вважають шахрайськими дії облгазів із встановлення будинкових лічильників обліку газу замість поквартирних. Саме таким чином вирішили зекономити газові монополісти на виконанні законодавства, що зобов’язує їх вести справедливий облік витрат газу населенням. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП".

УКРОП звернувся із вимогою заслухати на наступній сесії Львівської міської ради пояснення керівників, що відповідають за встановлення приладів обліку газу. 

«Всупереч законодавству України, Національна комісія регулювання послуг прийняла рішення про встановлення загальнобудинкових лічильників газу. Якщо говорити про Львів, НКРЄ зобов’язала ПАТ «Львівгаз» встановити будинкові прилади у понад 1600 багатоквартирних будинків. 
На початок вересня 1900 мешканців з 32 будинків оформили акти з відмовою від будинкових лічильників»,- йдеться у заяві фракції «Українське об’єднання патріотів - УКРОП».

Ігор Телішевський, голова фракції партії у Львівській міськраді пояснює: «Ті, хто мають встановлені лічильники обліку газу в квартирі, платитимуть за показниками своїх квартирних лічильників. Решта - за показниками загальнобудинкового. Оплата буде нараховуватись за кількістю осіб, зареєстрованих в приміщенні. Тобто, якщо людина зареєстрована одна, але у квартирі насправді проживає цілий «циганський табір», то платитиме вона лише за себе. Воно ніби й зараз так є, але... При встановленні загальнобудинкового лічильника оплата за витрати газу незареєстрованими особами ляже тягарем на всіх решта мешканців будинку».

Нагадаємо, вчора, 14 вересня, під час зустрічі з головою правління ПАТ "Чернігівгаз" Міністр соціальної політики України Андрій Рева звернувся з вимогою : "Закон вимагає поквартирного обліку. Більше того, в тарифі на газ це закладено. Тому не треба "ламати" мешканців, не треба їм нав’язувати тісно працювати з ЖКГ, треба тісно працювати з законом. Передбачено - будь ласка, робіть так, як треба".

«Я вважаю, що ми спільно повинні захистити жителів Львова від ще однієї афери. Навіть більше, зробити все можливе, щоб не допустити встановлення загально будинкових лічильників - ще одного грабежу людей!», - підкреслив Ігор Телішевський.

Довідка.

Середня вартість приладу обліку газу – близько 2 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ